Cég történet

A K-ÉP Stúdió 1993-ban alakult, folytatva a Multicad Stúdió szakmai hagyományait. Tulajdonosai magyar magánszemélyek, akik az alapítás óta nem változtak.

 

A K-ÉP Stúdió indításakor elsősorban az építészeti CAD rendszerek területén kívánt tevékenykedni, statikai programokkal kiegészítve. A vállalat első időszakában meghatározó volt a Datacad szoftver szerepe, amelyet a cég sikeresen vezetett be a magyarországi piacra, és a 90-es évek közepére Magyarország egyik leghasználtabb építészeti tervező rendszerévé vált.

 

A cég termék-portfóliója fokozatosan bővült, először újabb építészeti rendszerekkel (speedikon), majd vasbeton szerkesztő és acélszerkezet tervező rendszerrel.
A 90-es évek közepétől a cég elsőként kezdett foglalkozni CAFM rendszerekkel, és 1998-ban elsőként vezette be azt Magyarországon, majd azt követően számos sikeres projekt megvalósításában vett részt.

 

A cég életében jelentős lépés volt a CADMATIC ipari létesítménytevező rendszer disztribúciós jogainak megszerzése és hazai bevezetése. Ez szakmai alapot teremtett más ipari megoldások bevezetésére, amelyek közül kiemelendő a kockázat alapú karbantartás első hazai projektjében való részvétel. Ez a projekt jól példázza, hogy a cég különböző szakmai területeinek miként épülnek és egészítik ki egymást.
A 2000-es éveket három fő csapás jellemzi:

  • K-ÉP Stúdió megpróbálja tevékenységét egyre inkább szolgáltatás irányba vinni, és a hagyományos termékeladásokat különböző hozzáadott értékekkel növelni.
  • Jelentős irányvonalat képeznek a saját fejlesztések: a meglévő rendszerek hozzáadott értékét növeljük kiegészítő fejlesztésekkel, illetve a web2e fejlesztése, amelyben az elmúlt 15 év szakmai tapasztalata jelenik meg a felhasználók számára.
  • Az utóbbi éveket jellemzi még a régió országaiban való jelenlét, ahol az eddigi sikereres tevékenységet expanzáltuk.
© 2015 K-ÉP Stúdió. All rights reserved.